A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Matolcsy: a bankadó brutális, de a célt elértük

2010.09.14. 22:52 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Ma iktatták be hivatalába Pleschinger Gyulát, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. új vezérigazgatóját, a kinevezést ünnepélyes keretek között Matolcsy György szakminiszter adta át a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) budapesti sajtó-nyilvános eseményén.

Matolcsy az eseményen elmondott beszédében megerősítette azt, amire tegnapi parlamenti beszédében a miniszterelnök is utalt, miszerint a cél egyelőre a "2002-es szint elérése". A miniszter emlékeztett, hogy a legutóbbi Fidesz-kabinet úgy adta át a kormányzást, hogy versenyképesség tekintetében a 30 legjobban teljesítő ország között voltunk, 2002-re az államadósság 54%-ra csökkent a GDP arányában, és a hiány is 3% alatt volt.

Hogy hogyan éri el ezt a kormáy? "Mindenekelőtt kőkeményen és következetesen tartjuk magunkat az idei, 3,8% alatti hiánycél eléréséhez" - mondta Matolcsy, aki ennél is tovább ment. "Tulajdonképpen eldőlt, hogy ez a szám megvalósul az év végére. Az államadósság ugyan a tervezettnél 210 milliárddal több volt az elmúlt 8 hónapban, de ezt ellensúlyozni fogja a szeptemberben és decemberben befolyó, a pénzpiaci szereplőktől beszedett adó". A miniszter kifejtette, tudják, hogy ez egy "brutális adónem".  - írja a privatbankar.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr42296994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása