A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Csányi bízik a bankadó átmeneti jellegében

2010.10.08. 22:29 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Az OTP bank első embere, Csányi Sándor az Info Rádió vendágeként a többi között a bankadóról is beszélt. Ahogy mondta: a pénzügyi szektor idén már 200 milliárd forintot befizetett, és jövőre is várhatóan ennyit fog. Csányi bízik abban, hogy a bankszektor sújtó adó előbb-utóbb kivezetésre kerül, és több, a bankadóhoz hasonló intézkedés már nem lesz. Úgy véli, ha ez nem következik be, akkor a hitelhiány lesz a gazdasági növekedés legnagyobb akadálya.

Jelentősen lassult a banki hitelek kibocsátásának az üteme, a devizahitelezés megtiltása pedig a hitelkínálat csökkenéséhez vezet - emelte ki a bankelnök, aki hozzátette: az OTP-n kívül kevés banknak van annyi forintban meglévő forrása, amelyből a kieső devizahitel-állományt pótolni tudja.

A makrogazdasági helyzet az elmúlt egy-két hónapban jelentősen javult, ez pedig befektetéseket vonz Magyarországra - hangsúlyozta Csányi Sándor, aki hozzátette: az euróárfolyam szintje 265 és 270 forint körül lenne elfogadható, mert így a devizában eladósodottak helyzete is kezelhetővé válna, és az exportnak sem lenne akadálya.

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr182357229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása