A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Részletek az IMF tárgyalásokról

2010.07.20. 19:55 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Konkrét intézkedéseket is kifogásoltak, egyes terveket pedig hiányoltak az IMF és az EU képviselői a szombaton megszakadt tárgyalásokon. Nem tetszett például a devizahitelesek megsegítésére létrehozni tervezett Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozásának - részleteiben nyilvánosan nem ismertetett - terve, több konkrétumot vártak volna az állami vállalatok, például a MÁV és Malév átalakításával kapcsolatban, és aggasztónak tartották a költségvetési kiadások felügyeletének átalakítását is. Az Index pontokba szedte a kifogásokat.

1. A jelenlegi folyamatok és a kormány intézkedései alapján a nemzetközi szervezetek nem látják elérhetőnek az idei, és különösen a jövő évi költségvetési hiánycélt.

2. A két szervezet a bankadó tervezett formáját kifogásolta.

3. Uniós jogot sérthet e a kormány már bejelentett, és napokon belül törvényi formát öltő terveinek több eleme (például a lex Járai) is Brüsszel szerint.

4. A közlekedési reform leállítását is nehezményezi a két szervezet.

5. Az IMF nem értett egyet a devizahitelesek egy részének megsegítésére létrehozandó Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) kormány által forszírozott módjával.

6. Az Európai Bizottság az egészségügyi reform hiányát is szóvá tette.

7. Brüsszel hibának gondolja, ahogyan a kormány a kincstárnoki rendszert felváltotta a felügyelői rendszerrel.

8. Összességében pedig az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap azt szerette volna elérni, hogy a kormány kötelezze el magát az idei és jövő évi államháztartási hiánycélok betartása mellett, azokat pedig hihető intézkedésekkel támassza is alá.

 

Címkék: index eu imf tárgyalások matolcsy györgy

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr312164452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása