A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Király Júlia: a bankadó mértéke büntetés

2010.10.06. 21:22 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a világon máshol is van bankadó típusú elvonás, de annak magyarországi mértéke "büntetésnek" mondható. Király Júlia ezt szerdán mondta a Figyelő TOP 200 konferencián.

A tanácskozáson tartott kerekasztal beszélgetésen Király Júlia rámutatott: a magyar bankrendszer stabil, és az volt a válság alatt is, Magyarországon nem volt egyetlen bankcsőd sem. A válság előtt a hazai pénzintézeti rendszert a magas jövedelmezőség jellemezte, de a bankszektor igen jövedelmezően működött a térség szomszédos államaiban is.

A bankadó magyarországi bevezetése azonban azzal járt, hogy a magyar hitelintézetek versenyhátrányba kerültek a szomszédos államok bankrendzsereihez képest, a hazai bankszektor jövedelmezősége a felére csökkent - magyarázta Király Júlia.


A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr732351724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása