A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Az osztrák bankadót kritizálta a Raiffeisen vezére

2010.11.08. 11:53 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A Raiffeisen Zentralbank (RZB) vezérigazgatója szerint a bankadó magasabb költséget jelent majd az ügyfeleknek, ráadásul nem is az osztrák szövetségi költségvetést gazdagítja.

Walter Rothensteiner az ORF osztrák tévé hétfő reggeli adásában kifogásolta, hogy a szövetségi állam lemond a befolyó 500 millió euróból 150 millió euróról a tartományok javára, és a pénzt nem a szövetségi állam használja fel.

Rothensteiner ugyanakkor kevésbé tartja drámainak azt, hogy az eredeti bejelentésekkel ellentétben a bankadót nem meghatározott időre vezették be Ausztriában. Az RZB vezére szerint tekintve, hogy a bankadót a stabilitást hivatott biztosítani, elvárható, hogy kivezessék a rendszerből, amint helyreállt a szektor egyensúlya - írja a Die Presse.

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr932433251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása