A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Handelsblatt: az IMF a tűzzel játszik

2010.07.20. 20:17 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Az IMF és az EU nem véletlenül választotta Magyarországot arra, hogy példát statuáljon vele – írja a tekintélyes német Handelsblatt. A nemzetközi hitelezők okoskodása szerint ugyanis Magyarország elég nagy ahhoz, hogy híre menjen a világban az IMF és az EU vele szembeni kemény fellépésének, ugyanakkor túl kicsi ahhoz, hogy más országoknak is komolyan ártson a vele szembeni bizalomvesztés. Ráadásul nem tagja az euróövezetnek, így attól sem kell tartani, hogy az uniós fizetőeszköz nyomás alá kerül az ország nehézségei miatt.

Csakhogy  a Magyarországgal szembeni keménykedés ennek ellenére is komoly veszélyeket hordoz magában – mutat rá a Handelsblatt szerzője, Oliver Stock. Az egyik nagy vesztes csoportot az osztrák pénzintézetek képezhetik, amelyek kitettsége rendkívül nagy hazánk és az egész régió meghatározó hitelezőiként. Magyarország mellett pedig a térség többi országának helyzetére is rossz hatással lehet, ha Budapesttel szemben betámasztanak a pénzpiacok. Ugyan a növekedési kilátások jók, de az továbbra is kérdéses, hogy a gazdasági szereplők elég tartalékkal rendelkeznek-e a növekedés megtorpanásának átvészeléshez.

Forrás: Világgazdaság

Címkék: imf handelsblatt banakdó oliver stock

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr432164492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása