A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Az alkuszokra is jöhet bankadó

2010.09.20. 10:52 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A Nemzetgazdasági Minisztérium a jövő évi bankadó előkészítése során egyeztetésre várja a biztosításközvetítőket is - mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke a szervezet konferenciáján, jelezve: korántsem jelent állandó védelmet a szektornak, hogy most nem kell különadót fizetnie. A biztosítási szakma és így az alkuszok jövőjét is befolyásolja, milyen körülmények között dolgozhatnak a piaci társaságok - idézte az FBAMSZ elnökét a Napi Gazdaság a bankadó kapcsán, amelyben szerinte méltánytalanul nagy terhet róttak a biztosítási szakmára.

A jövőt számos olyan elem nehezíti, amelyre hamarosan választ kell adnia a kormányzatnak - ilyen például az életbiztosítások adókedvezményének a kérdése, amelynek elvétele a konstrukcióknak mint öngondoskodási formának a létét kérdőjelezte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr722309488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása