A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Elbukhat a "lex Járai"

2010.07.21. 10:11 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A Napi Gazdaság információi szerint a Fidesz a végszavazás előtt kiveszi a bankadóból a lex Járai néven emlegetett, a 2007. július elseje után alakult biztosítók bankadómentességére vonatkozó módosításokat. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál az elmúlt napokban igyekeztek a szabályozásnak olyan olvasatot találni, amelynek révén egy brüsszeli vizsgálat esetén védhető lenne, ám erre szakértők szerint kevés esély van.

A zárószavazás előtti módosítás a szakértők szerint emellett gesztus is lehet az IMF és az EU delegációinak. A bankadó egészén túl a benne foglalt kivételeket is szóvá tették a tárgyaló felek. Arról ugyanakkor híreink szerint egyelőre nincs szó, hogy az egyéb kivételek - a 4000 fő alatti településen fiókkal bíró hitelintézetek kedvezménye, illetve a Posta pénzügyi közvetítői jutalék alóli teljes kivonása - szintén kikerülnének a szövegből.
 


 

Címkék: napi gazdaság bankadó lex járai

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr902165526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása