A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Martonyi: "meglehetősen magas" a bankadó

2010.07.14. 15:12 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Gazdasági gondok továbbra is vannak, de az akut pénzügyi válságnak vége van Magyarországon - mondta Martonyi János a Kurier című osztrák lap szerdai számában megjelent interjúban.
 
A helyzet nagyon súlyos volt - tette hozzá a külügyminiszter. Megismételte, hogy a 3,8 százalékos GDP-arányos költségvetési hiányt nem akarja túllépni a kormány, és kiemelte, hogy ennek érdekében született egy gazdasági akcióterv.

A tervezett bankadóról szólva kijelentette: elismeri, hogy annak összege "meglehetősen magas", de ez csak az idei évre vonatkozik, 2011-ben és 2012-ben újratárgyalják. Az elmúlt tizenöt évben "hatalmas nyereségre" tettek szert a bankok Magyarországon a gyengébb konkurencia, az elégtelen ellenőrzés miatt és azért, mert kevés volt a jól tájékozott ügyfél - tette hozzá.
 
Az interjú teljes szövege itt!

Címkék: költségvetés bankadó külügyminiszter martonyi jános kurier

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr92151511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása