A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Matolcsy: tárgyalások Ausztriában

2010.07.19. 23:20 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A tervezett magyar bankadó hátrányos következményeire hívta fel a figyelmet az osztrák gazdasági miniszter Matolcsy Györggyel tartott hétfői munkamegbeszélését követően. 

Reinhold Mitterlehner szerint az IMF strukturális intézkedéseket igényel a költségvetési hiány csökkentésére, és nem csak új bevételt. "Az osztrák bankok képviseltetik magukat Magyarországon, és a különadó számukra problémákat fog számukra okozni" - jelentette ki a miniszter a találkozó után kiadott sajtóközleményében. Az ilyen intézkedések csökkentik a bankok saját tőkéjét, és csökkenő hitelezés jelent a gazdaság számára. 

Az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) számításai szerint a tavaly Magyarországon 17 millió euró veszteséget termelő Raiffeisen Banknak 35 millió eurót, a másik nagy osztrák pénzintézetnek, az Erste Banknak 44 millió eurót kellene fizetnie az idén.

 

Címkék: erste bank bankadó matolcsy györgy raiffeisen bank reinhold mitterlehner osztrák miniszter

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr72162439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása