A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

Az Erste is leépít a bankadó miatt

2010.11.10. 11:00 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

A még idén tervezett leépítésre a bankadó miatt van szükség a cég szerint. Az Erste mintegy 9 százalékos leépítést tervez.

Mintegy 9 százalékos - nagyjából 250 fős - létszámcsökkentést tervez még az idén az Erste Bank Hungary Nyrt. a korlátozott bevételi kilátások, a hitelezési piac jelentős lefékeződése, valamint a bankadó miatt - írta a Napi Gazdaság szerdán.

A lap megkeresésére a pénzintézetnél elmondták: a tervezett karcsúsításra azért van szükség, hogy a jelenlegi üzleti és gazdaságpolitikai környezetben a hosszú távon is fenntartható működés keretei létrejöhessenek. A bank jelezte, hogy évek óta sikeresen valósította meg költséghatékonyságra épülő üzleti stratégiáját, ami a legutóbbi időkig lehetővé tette, hogy elkerülje a létszámcsökkentést. A bankadó kivetése azonban kényszerhelyzet elé állította a pénzintézetet, mert olyan rendkívüli terhet jelent, ami a hosszú távú stabil működését is veszélyeztetheti.

A Napi emlékeztet: a múlt héten derült ki, hogy a K&H Bank jelentős leépítést készít elő a megváltozott gazdasági körülmények nyomán. Vélhetően nem az Erste lesz az utolsó a pénzintézetek sorában, ahol elbocsátásokat okoz a banki különadó - írta a lap.

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr262438000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása