A 25. pont: bankadó

Minden, amit a bankadóról tudni kell, és érdemes.

A kormányt bírálja az EKB

2010.08.06. 21:25 | bennfentes9 | Szólj hozzá!

Az Európai Központi Bank (EKB) szerint aggályok merülnek fel a pénzintézeti különadóval kapcsolatban, a magánszemélyek esetében a devizaalapú hitelek jelzálogfedezetének megtiltása pedig ellentétes lehet az Európai Unióról (EU) szóló szerződéssel. A frankfurti intézmény a magyar kormány kérésére véleményezte a 29 pontos gazdasági akcióterv pénzügyi tárgyú elemei - olvasható a Figyelő Net-en.

Az EKB ma kiadott véleményében azt írta, a magyar törvényhozásban azt megelőzően fogadták el az akcióterv alapján készült gazdasági és pénzügyi csomagot, hogy az EKB kifejthette volna véleményét a hatáskörébe tartozó jogszabálytervezetről. Egyidejűleg rámutatott: „az EKB véleményének kézhezvételéig Magyarországnak fel kellett volna függesztenie a törvényjavaslat elfogadását.”

Címkék: eu ekb bankadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bankado.blog.hu/api/trackback/id/tr312204430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása